Kategórie
 
 
 
 
 

Ochranné kryty: Ako ochrániť váš záhradný nábytok počas daždivého počasia

Záhradný nábytok je neoddeliteľnou súčasťou každej dobre zariadenej záhrady či terasy. Poskytuje nám pohodlie, štýl a priestor na relaxáciu počas teplých letných dní aj chladnejších jesenných večerov. Je to investícia, ktorá dokáže výrazne zvýšiť kvalitu nášho vonkajšieho životného priestoru a priniesť nám mnoho hodín potešenia v prírode.

Avšak, ako všetci dobre vieme, počasie môže byť veľmi nevyspytateľné a často aj neúprosné. Dážď, intenzívne slnečné žiarenie, vlhkosť, či dokonca sneh - všetky tieto prírodné živly dokážu v priebehu času výrazne poškodiť aj ten najkvalitnejší záhradný nábytok. Drevené časti môžu začať praskať a hnednúť, kovové prvky hrdzavieť a textílie blednúť alebo plesnivieť.

Našťastie existuje jednoduché a efektívne riešenie, ako týmto problémom predísť - ochranné kryty na záhradný nábytok. V tomto rozsiahlom sprievodcovi sa pozrieme na to, prečo sú tieto kryty tak dôležité, aké výhody prinášajú a predstavíme si tri špičkové značky, ktoré ponúkajú riešenia pre rôzne potreby a rozpočty.

Prečo sú ochranné kryty nevyhnutné?

Mnohí ľudia podceňujú silu prírody a jej vplyv na vonkajší nábytok. Je ľahké predpokladať, že kvalitný nábytok vydrží všetko, čo naň príroda zošle. Realita je však často iná. Pozrime sa bližšie na hlavné hrozby, ktorým čelí náš záhradný nábytok:

1. Vlhkosť: Je jedným z najväčších nepriateľov záhradného nábytku. Či už ide o dážď, rosu alebo vysokú vzdušnú vlhkosť, voda dokáže napáchať značné škody. Podporuje rast plesní a húb, ktoré nielen že znehodnocujú vzhľad nábytku, ale môžu byť aj zdraviu škodlivé. Navyše, vlhkosť spôsobuje koróziu kovových častí a môže viesť k nafukovaniu a praskaniu dreva.

2. UV žiarenie: Slnko je síce príjemné pre nás, ale pre náš nábytok môže byť veľmi ničivé. Intenzívne UV žiarenie spôsobuje blednutie farieb, čo je obzvlášť viditeľné na textíliách a plastoch. Okrem toho môže spôsobiť krehnutie a praskanie mnohých materiálov, vrátane dreva a niektorých typov plastov.

3. Teplotné výkyvy: Striedanie tepla a chladu, najmä v prechodných obdobiach, môže viesť k rozťahovaniu a zmršťovaniu materiálov. To môže spôsobiť praskanie, deformácie a celkové oslabenie štruktúry nábytku.

4. Nečistoty a usadeniny: Prach, peľ, lístie a iné nečistoty sa môžu usadzovať na povrchu nábytku. Ak nie sú pravidelne odstraňované, môžu spôsobiť škvrny a v kombinácii s vlhkosťou vytvárať ideálne prostredie pre rast plesní.

5. Vtáčí trus a hmyz: Hoci to môže znieť banálne, vtáčí trus je nielen nepríjemný, ale môže byť aj agresívny voči povrchu nábytku. Niektoré druhy hmyzu zasa môžu poškodiť drevené časti nábytku.

Kvalitný ochranný kryt funguje ako neviditeľný štít, ktorý chráni váš nábytok pred všetkými týmito hrozbami. Poskytuje fyzickú bariéru proti dažďu, snehu a priamemu slnečnému žiareniu. Zároveň umožňuje cirkuláciu vzduchu, čím zabraňuje hromadeniu vlhkosti a vzniku plesní. Tým výrazne predlžuje životnosť vášho nábytku a udržiava ho v dobrom stave po dlhé roky.

Ochranné kryty: Tri top značky na výber

Na trhu existuje mnoho značiek ochranných krytov, ale nie všetky ponúkajú rovnakú úroveň ochrany a kvality. Po dôkladnom prieskume a analýze sme vybrali tri špičkové značky, ktoré sa vyznačujú vynikajúcim pomerom ceny a kvality, inováciami v oblasti materiálov a najvyššou úrovňou ochrany. Pozrime sa na každú z nich bližšie:

1. Aerocover: Spoľahlivosť za prijateľnú cenu

Aerocover je značka, ktorá sa zameriava na poskytovanie kvalitnej ochrany za dostupnú cenu. Ich kryty sú vyrobené z odolného polyesteru s PU (polyuretánovou) úpravou, čo im dodáva vynikajúce ochranné vlastnosti. 

Hlavné výhody krytov Aerocover:

- Dostupnosť v rôznych veľkostiach: Či už máte malú záhradnú súpravu alebo rozmerný jedálenský stôl, Aerocover ponúka kryty pre takmer každý typ záhradného nábytku.
- Ľahké použitie: Kryty sú navrhnuté tak, aby sa dali ľahko nasadiť a zložiť, čo ocenia najmä starší užívatelia alebo tí, ktorí často menia polohu svojho nábytku.
- Odolnosť voči UV žiareniu: Špeciálna úprava materiálu poskytuje ochranu proti škodlivým účinkom slnečného žiarenia, čím predlžuje životnosť nielen krytu, ale aj samotného nábytku.
- Cenová dostupnosť: V porovnaní s inými prémiovými značkami ponúka Aerocover vynikajúci pomer ceny a kvality, čo z nej robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivú ochranu bez výrazného zaťaženia rozpočtu.

Ochranné kryty Aerocover sú ideálne pre bežné použitie v miernom podnebí. Sú obzvlášť vhodné pre tých, ktorí svoj nábytok pravidelne používajú a potrebujú flexibilné riešenie, ktoré sa ľahko skladá a rozkladá.

2. Tierra Outdoor: Inovácia pre náročných

Tierra Outdoor je značka, ktorá sa zameriava na inovácie v oblasti materiálov a dizajnu ochranných krytov. Ich kryty sú vyrobené z materiálu Multivilament s polypropylénovou úpravou, čo prináša rad výhod:

- Vynikajúca odolnosť voči vode a UV žiareniu: Materiál Multivilament poskytuje mimoriadnu ochranu proti všetkým typom poveternostných vplyvov, vrátane intenzívneho slnečného žiarenia a silného dažďa.
- Priedušnosť zabraňujúca kondenzácii: Na rozdiel od mnohých iných krytov, tie od Tierra Outdoor umožňujú cirkuláciu vzduchu, čím zabraňujú hromadeniu vlhkosti pod krytom. To je kľúčové pre prevenciu vzniku plesní a hrdze.
- Dlhá životnosť: Vďaka použitiu vysoko kvalitných materiálov a pokročilých výrobných techník majú tieto kryty mimoriadne dlhú životnosť, čo z nich robí výbornú dlhodobú investíciu.
- Jednoduchá údržba: Kryty Tierra Outdoor sa ľahko čistia a udržiavajú, čo šetrí čas a energiu užívateľov.

Tieto kryty sú perfektnou voľbou pre oblasti s premenlivým počasím a pre tých, ktorí hľadajú riešenie s minimálnou potrebou údržby. Sú ideálne pre ľudí, ktorí chcú investovať do dlhodobej ochrany svojho nábytku a ocenia pokročilé technológie.

3. SUNS Goretex: Špička bez kompromisov

SUNS predstavuje absolútny vrchol v oblasti ochrany záhradného nábytku. Ich kryty využívajúce materiál Goretex sú známe svojimi excelentnými vlastnosťami:

- Extrémna odolnosť voči všetkým živlom: Či už ide o silný dážď, intenzívne slnko, sneh alebo mráz, kryty SUNS Goretex poskytujú najvyššiu úroveň ochrany za všetkých podmienok.
- Najlepšia priedušnosť: Goretex je známy svojou schopnosťou odvádzať vlhkosť pri zachovaní vodotesnosti. To znamená, že váš nábytok zostane suchý, ale zároveň nebude trpieť kondenzáciou.
- Najdlhšia životnosť: Tieto kryty sú navrhnuté tak, aby vydržali roky intenzívneho používania bez straty svojich ochranných vlastností.
- Odolnosť voči plesniam: Špeciálna úprava materiálu aktívne bráni rastu plesní a húb, čo je obzvlášť dôležité vo vlhkom prostredí.

Kryty SUNS Goretex sú ideálnou voľbou pre drahý a luxusný záhradný nábytok, ako aj pre oblasti s extrémnym alebo veľmi premenlivým počasím. Sú určené pre tých, ktorí hľadajú absolútne najlepšiu ochranu bez ohľadu na cenu.

Ako vybrať ten správny ochranný kryt?

Pri výbere ochranného krytu pre váš záhradný nábytok je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Správny výber vám nielen zabezpečí optimálnu ochranu, ale aj ušetrí čas a peniaze v dlhodobom horizonte. Tu je podrobný prehľad faktorov, ktoré by ste mali brať do úvahy:

1. Presné rozmery vášho nábytku:
   - Zmerajte výšku, šírku a hĺbku každého kusu nábytku.
   - Nezabudnite na prípadné vyčnievajúce časti, ako sú operadlá alebo područky.
   - Pri stoloch merajte aj s rozloženými stoličkami, ak ich plánujete zakrývať spolu.

2. Klimatické podmienky vo vašej oblasti:
   - Zvážte, či žijete v oblasti s vysokými zrážkami, intenzívnym slnečným žiarením, alebo extrémnym chladom.
   - Ak máte premenlivé počasie, hľadajte univerzálnejšie riešenia.

3. Váš rozpočet:
   - Stanovte si, koľko ste ochotní investovať do ochrany vášho nábytku.
   - Pamätajte, že kvalitnejšie kryty môžu byť drahšie, ale často majú dlhšiu životnosť a lepšie chránia vašu investíciu do nábytku.

4. Frekvencia používania nábytku:
   - Ak nábytok používate často, budete potrebovať kryt, ktorý sa ľahko nasadzuje a skladá.
   - Pre sezónne používaný nábytok môžete zvážiť odolnejšie, ale menej praktické riešenia.

5. Potreba priedušnosti:
   - V oblastiach s vysokou vlhkosťou je priedušnosť krytu kľúčová pre prevenciu plesní.
   - Materiály ako Goretex alebo špeciálne upravený polyester ponúkajú dobrú rovnováhu medzi vodotesnosťou a priedušnosťou.

6. Odolnosť voči UV žiareniu:
   - Ak je váš nábytok často vystavený priamemu slnku, hľadajte kryty s vysokou UV ochranou.
   - To nielen ochráni samotný kryt pred degradáciou, ale aj predĺži životnosť vášho nábytku.

7. Kvalita upevňovacích prvkov:
   - Skontrolujte, či kryt má kvalitné zipsy, pracky alebo elastické okraje.
   - Dobré upevnenie zabráni odnášaniu krytu vetrom a zabezpečí lepšie priliehanie.

8. Estetické preferencie:
   - Hoci ochrana je prvoradá, môžete zvážiť aj vzhľad krytu.
   - Niektoré značky ponúkajú rôzne farby alebo vzory, ktoré môžu ladiť s vašou záhradou.

Keď zvážite všetky tieto faktory, budete lepšie pripravení urobiť informované rozhodnutie. Nezabudnite, že investícia do kvalitného krytu sa vám v dlhodobom horizonte vráti v podobe lepšie chráneného a dlhšie trvajúceho nábytku.

Tipy pre maximálnu ochranu

Aby ste zo svojich ochranných krytov vyťažili maximum a zabezpečili čo najlepšiu ochranu vášho záhradného nábytku, odporúčame dodržiavať nasledujúce tipy:

1. Čistite nábytok pred zakrytím:
   - Odstráňte všetky nečistoty, listy a prach z povrchu nábytku.
   - Použite jemnú kefku alebo handričku na odstránenie ťažšie dostupných nečistôt.
   - Týmto zabránite, aby sa nečistoty zachytili pod krytom a potenciálne poškodili povrch nábytku.

2. Nechajte nábytok aj kryt vyschnúť:
   - Ak bol nábytok vystavený dažďu alebo rose, nechajte ho úplne vyschnúť pred zakrytím.
   - Rovnako aj kryt by mal byť suchý pred uskladnením alebo opätovným použitím.
   - Vlhkosť zachytená pod krytom môže viesť k tvorbe plesní a hrdze.

3. Pravidelne kontrolujte stav:
   - Aspoň raz za mesiac skontrolujte stav nábytku pod krytom.
   - Hľadajte známky vlhkosti, plesní alebo poškodenia.
   - Včasné odhalenie problémov vám umožní rýchlo zasiahnuť a predísť vážnejším škodám.

4. Umožnite občasné vetranie:
   - Ak je to možné, pravidelne odkrývajte nábytok na niekoľko hodín, aby sa prevetral.
   - Toto je obzvlášť dôležité počas dlhších období nepoužívania, napríklad v zime.

5. Správne skladujte kryt:
   - Keď kryt nepoužívate, skladujte ho na suchom a chladnom mieste.
   - Vyhnite sa skladovaniu na priamom slnku alebo vo vlhkých priestoroch.
   - Pred uskladnením sa uistite, že kryt je čistý a suchý.

6. Buďte opatrní pri manipulácii:
   - Pri nasadzovaní a skladaní krytu buďte opatrní, aby ste ho nepoškodili.
   - Vyhnite sa ťahaniu krytu po drsných povrchoch, ktoré by ho mohli poškodiť.

7. Vykonávajte sezónnu údržbu:
   - Na začiatku a konci sezóny dôkladne očistite kryt podľa pokynov výrobcu.
   - Skontrolujte, či nie sú poškodené švy, zipsy alebo upevňovacie prvky a v prípade potreby ich opravte alebo vymeňte.

8. Dbajte na správne upevnenie:
   - Vždy používajte všetky dostupné upevňovacie prvky krytu.
   - V prípade veterného počasia zvážte dodatočné zaťaženie alebo ukotvenie krytu.

Dodržiavaním týchto tipov nielen predĺžite životnosť vašich ochranných krytov, ale zabezpečíte aj maximálnu ochranu vášho záhradného nábytku. Pamätajte, že pravidelná starostlivosť a údržba sú kľúčom k dlhodobej spokojnosti s vašim vonkajším priestorom.

Záver

Ochranné kryty predstavujú relatívne malú investíciu s obrovským dopadom na životnosť a vzhľad vášho záhradného nábytku. Či už si vyberiete cenovo dostupné riešenie od Aerocover, inovatívne kryty Tierra Outdoor, alebo sa rozhodnete pre špičkovú ochranu so SUNS Goretex, môžete si byť istí, že váš nábytok bude chránený pred rozmarmi počasia.

S správnym výberom krytu a starostlivým dodržiavaním odporúčaní pre údržbu si budete môcť užívať svoju záhradu alebo terasu po celé roky, bez obáv z poškodenia vášho obľúbeného nábytku. Vaše posedenia s priateľmi, rodinné obedy pod holým nebom či pokojné chvíle s knihou v ruke budú o to príjemnejšie, keď budete vedieť, že váš nábytok je v bezpečí a pripravený kedykoľvek vám poslúžiť.

Investícia do kvalitného ochranného krytu nie je len o ochrane nábytku - je to investícia do vašej pohody a do dlhodobého pôžitku z vášho vonkajšieho priestoru. Tak neváhajte a doprajte svojmu záhradnému nábytku ochranu, ktorú si zaslúži. Vaša záhrada vám to určite vráti rokmi bezstarostného užívania a krásneho vzhľadu.

 
 
 

Záhradný nábytok ktorý nemá každý

Záhradný nábytok harmonicky spája všetko, čo je potrebné v modernej záhrade - funkcionalizmus a luxus. Jednoduchý dizajn vytvára moderný štýl. Zoznámte sa s ponukou záhradného nábytku v našich predajniach na Slovensku a uvidíte, aký veľký vplyv na pohodlie a kvalitu má bezprostredné okolie - záhrada!

Kolekcia záhradného nábytku

Sortiment obchodov DR štúdio, s.r.o. je skutočne široký – začínajúci od základnych sedacích súprav, detailov až k doplnkom, ktoré dotvárajú celkový štýl Vašej terasy. Výberom nášho záhradného nábytku dáte nový rozmer priestoru, v ktorom budete chcieť tráviť čo najviac času. Raňajky pod holým nebom v sparnom lete, obľúbená čerstvá káva na terase alebo oddych s dobrou knihou, stretnutie s priateľmi , grilovanie po náročnom týždni - všetky tieto zážitky budete chcieť prežívať častejšie. Usporiadaním modulov môžete vytvoriť vlastnú jedinečnú zahradnú súpravu alebo môžte použiť hotové nábytkové moduly navrhnuté renomovanými dizajnérmi. Naše záhradné stoly a stoličky, záhradné pohovky a kreslá zabezpečia v teplom, letnom období dokonalý odpočinok a relax.

Najvyššia kvalita záhradného nábytku

Výberom nášho záhradného nábytku si vyberáte nielen dizajn, ale aj kvalitu. Všetky produkty dostupné v spoločnosti DR štúdio, s.r.o. poskytujú popredné miesto v kvalite a exkluzivite požadovanej našimi zákazníkmi. Môžete si byť istí, že špeciálne vybrané a testované materiály sú odolné voči poveternostným vplyvom a dlhodobo si zachovajú svoj jedinečný vzhľad a tvar. Každý kus záhradného nábytku je vyrobený  precíznym remeselným spracovaním. Naša rozsiahla ponuka zahŕňa záhradný nábytok a doplnky vyrobené z materiálov, ktoré už roky majú popredné miesto na trhu.

Záhradný nábytok z umelého ratanu

Záhradný nábytok vhodný do každého ročného obdobia má obrovskú popularitu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je vhodný nie len pre domácnosti, ale aj luxusné verejné priestory - hotely, SPA salóny, wellness, reštaurácie a bazénové centrá. Vytvorením záhradnej sedacej súpravy, či záhradnej pohovky a doplnením závesného hojdacieho kresla si doprajete každodennú dávku luxusu. Stačí zavrieť oči a hneď pocítite optimálnu mäkkosť vankúšov a dokonale tvarované operadlo zabezpečí pohodlie, ktoré z Vás nechá opadnúť všetko napätie a na okamih Vám dopraje zabudnúť na každodenné starosti. Výhody umelého ratanového záhradného nábytku sú zárukou pohodlia, ktorý predajca zaručuje. V každom nábytku vyrobeného z umelého ratanu sa odzrkadluje  originálny dizajn. Polyetylénové zloženie materiálu je jednoducho navrhnuté tak, aby slúžilo milovníkom vonkajšej relaxácie. Dážď, sneh, UV žiarenie a ďalšie nepriaznivé faktory, nemajú žiadny vplyv na stav nábytku.

Záhradný nábytok z prírodného ratanu

V každodennom zhone medzi domácimi prácami a zamestnaním je niečo, čo vám umožňuje vo vašej záhrade znovu získať rovnováhu a zabudnúť na okolitú realitu. Vonkajšie prostredie domu je oblasť súkromia prepojená so živou prírodou, ktorá v záhrade odhaľuje svoje bohatstvo farieb, tvarov a vôní. Môžete si ju plne vychutnať v pohodlí   ratanového záhradného nábytku, ktorý  prebudí pocit relaxu a oddychu. Prírodný ratan, získaný z indonézskych plantáží je ekologickým  materiálom. Neobvyklý dizajn v koloniálnom štýle, široká kolekcia, kvalitný materiál záhradného ratanového nábytku zabezpečí dlhodobé užívanie. Každý kus záhradného nábytku z prírodného ratanu sa vypletá výhradne ručne, takže si môžete byť istí, že dostanete jedinečný originálny výrobok prepracovaný do najmenších detailov.

Hliníkový záhradný nábytok

Ľahkosť, jemnosť tvarov a moderný štýl -  to je hliníkový záhradný nábytok. Pre moderné priestory, verejné aj súkromné, bola vytvorená kolekcia  dizajnového hliníkového záhradného nábytku. Chladivý vzhľad hliníkovej konštrukcie v kombinácii so záhradnou zeleňou vytvára vkusné dekoratívne spojenie. Aby sme splnili najvyššie nároky zákazníkov, ktorí hľadajú niečo viac ako všadeprítomný štandard, zvolili sme možnosť kombinácie hliníku s drevenými alebo keramickými detailami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia